Logo en huisstijl ontwerp
 

Oplevering van logo bestanden

De bestanden van het logo leveren wij altijd op in 3 afmetingen .jpg en 3 afmetingen .png. Standaard zijn deze afmetingen 2000, 1000 en 500 pixels breed. De .jpg bestanden hebben een witte achtergrond en de .png bestanden een transparante achtergrond. De laatste zijn dan ook ideaal voor bijvoorbeeld je website. In overleg kunnen we natuurlijk ook andere bestanden en afmetingen opleveren.

Voor bepaald drukwerk of autobelettering is het noodzakelijk dat het logo uitvergroot kan worden zonder verlies van kwaliteit. Dit kan alleen met een zogeheten vectorbestand. Dit bestand kun je bijbestellen voor € 17,50 excl. btw.

Oplevering van andere bestanden

Bij het drukken van bijvoorbeeld het briefpapier hanteren de meeste drukkerijen een zogeheten afloop marge. Deze marge is meestal 3mm.
Bij het ontwerpen houden wij daar rekening mee en maken het briefpapier dan ook 6mm breder (3mm aan beiden kanten) en 6mm
hoger (3mm aan beiden kanten). De bestanden worden in twee sets .pdf bestanden opgeleverd. De ene set is voor eigen gebruik en de andere set is voor de drukker.Uitleg over snijranden

Als voorbeeld nemen we het briefpapier. Dat wordt gedrukt op grote vellen papier en pas achteraf uitgesneden op A4 formaat. Het kan dan gebeuren dat het papier niet helemaal recht door de machine wordt uitgesneden en dan zorgt de 3mm afloop ervoor dat er geen witranden ontstaan wanneer een ontwerp de volledige breedte van het briefpapier beslaat. Hieronder een voorbeeld.

Ontwerp dat niet doorloopt tot de randen

Wanneer een klant een ontwerp wil waarin toch balken zijn verwerkt die niet helemaal doorlopen tot de randen van het briefpapier, moeten we rekening houden met een aantal zaken.

De witranden tussen de balk en de rand van het briefpapier kunnen we bij het ontwerpen gelijk maken, bijvoorbeeld 1cm links en 1cm rechts. Na het drukken kan het echter gebeuren dat het snijden niet helemaal recht verloopt, vandaar ook de 3mm marge zoals eerder vermeld. Het resultaat kan bij sommige vellen zijn dat de witrand links groter is dan de witrand rechts. Omdat wij hier geen invloed op hebben en het bij iedere drukker voorkomt, raden wij deze ontwerpen af. Hieronder een voorbeeld
Over ons


Diensten


PortfolioInformatie


Meer over...

Facebook


Copyright © 2023 - Webdesign by Logo Huis - info@logohuis.com - Algemene voorwaarden